/   / 

Peltikattoremontit - työvaiheet ja huomioitavat asiat aikataulutuksessa

Ennen kun varsinainen peltikattoremontti aloitetaan on kattopellit (tai saumapellit) valittu ja tilattu; jos teetät peltikattoremontin tämä vaihe tehdään luonnollisesti suoraan urakoitsijan kanssa, eikä asiakkaan tarvitse useinkaan valita muuta kuin kattopellin kuvio ja väri.

Onpa peltikattoremontti sitten oma vapaa-ajan projektisi tai tilaat sen yrityksellä – saat oheisen listan avulla hyvän yleiskuvan eri työvaiheista ja työnkulusta. Artikkelin lopusta löydät myös käytössä hyväksi todetut vinkit, joiden avulla peltikattoremontti pysyy aikataulussa.

Peltikattoremontti ja työnkulku
1. Vanhan vesikatteen purku
Peltikattoremontti aloitetaan aina vanhan katteen purkamisella. Työ on suositeltavaa tehdä mahdollisimman järjestelmällisesti, jolloin vanhojen peltien turhalta repimiseltä vältytään.

2. Vanhan ruodelaudoituksen ja aluskatteen poisto
Vanha ruodelaudoitus ja aluskate on syytä poistaa, jotta nähdään missä kunnossa varsinaiset kattolaudat ovat. Tarvittaessa huonokuntoiset laudat uusitaan.

3. Aluskatteen asennus ja uusien ruoteiden asentaminen
Uutta aluskatetta ja ruodelaudoitusta asennettaessa tulee tutustua tarkkaan valmistajan antamiin ohjeisiin. Esim. ruodelautojen välitys tulee tehdä peltejä vastaavaksi.

4. Katon oikaisu ja otsalautojen asentaminen
Etenkin vanhoissa taloissa kattoa joudutaan usein hieman oikaisemaan (ulkonäöllisistä syistä), nämä toimenpiteet on helpointa tehdä ennen katteen ja otsalautojen asentamista.

7. Uuden vesikatteen asennus
Kun pohjatyöt on tehty huolellisesti, on peltikattoremontti siinä pisteessä että uuden vesikatteen asennukseen voidaan ryhtyä. Noudata asennuksessa kattopeltien valmistajan antamia peltikaton asennusohjeita – ohjeissa on usein pieniä eroavaisuuksia, joten älä etene vanhan muistikuvan perusteella. Myös piipun ja ilmastoinnin juuripellit asennetaan vesikatteen asennuksen yhteydessä.

9. Pellitykset
Peltikattoremontti viimeisteillään pellityksillä (harja- ja päätypellit), ja mahdollisten kattoturvatuotteiden (lumiesteet) asennuksella.

10. Loppusiivous
Lopuksi piha siistitään purkujätteistä ja muusta remontin aikana tulleesta roskasta.

Huomioitavaa peltikattoremontissa
1. Tilaa kattopellit, puutavara ja muut rakennustarvikkeet riittävän aikaisin. Sesonkiaika näkyy helposti (pienenä tai suurempana) viiveenä tavarantoimittajilla. Kannattaa siis olla liikkeellä jo hyvissä ajoin, jotta tavarat saadaan toimitettua perille hyvissä ajoin ennen peltikattoremontin aloitusta.

2. Vanhaa vesikatetta ei kannata ryhtyä purkamaan ennen kuin uudet kattopellit ovat odottamassa pihalla.

3. Hanki tai vuokraa kunnon laitteet ja välineet. Huonokuntoisilla tai viallisilla työkaluilla ja apuvälineillä petikattoremontin tekeminen on hidasta; pahimmassa tapauksessa myös uudet kattopellit kärsivät huonojen työkalujen seurauksena. Tästä syystä peltikattoremontti tilataan yleensä asiansa osaavalta yritykseltä.

Asiakkaan rooli
Jos olet peltikattoremontissa asiakkaan roolissa, voit
tehdä myös oman osasi, jotta aikataulut pitävät.

1. 1. Sovi remontille selkeä aikataulu ja deadline (päivä jona peltikattoremontin tulee olla valmis). Tuo tämä esille jo tarjousta kysyessäsi, näin molemmilla osapuolilla on selkeä käsitys aikataulusta (sovittu aikataulu tulisi näkyä myös sopimuksessa).

2. Peltikattoremontti pysyy paremmin aikataulussa, jos voit teettää sen sesongin ulkopuolella (keväällä tai myöhemmin syksyllä tai talvella). Näin toimimalla voit myös pitää omat kesälomasi ilman, että peltikattoremontti estää loman viettämisen.

3. Valitse osaava urakoitsija. Katso vinkit miten valita kattoremontin tekijä.Haluatko kilpailukykyisen tarjouksen kattoremontista? Jätä soittopyyntö Kattoremonti sivustomme yhteistyökumppaneille - yhteydenottopyynnön jättäminen ei velvoita mihinkään.

Sivustohaku
Ladataan hakua